Solidair verhuren in Genk

Hoe klein je budget ook is, iedereen heeft een dak boven zijn of haar hoofd nodig.

De lage socio-economische positie van heel wat Genkse gezinnen (éénoudergezinnen, gezinnen met 1 inkomen, werklozen, vluchtelingen…) maakt dat deze huurders de stijgende woonprijzen moeilijk kunnen betalen of geen toegang hebben tot kwalitatieve woningen. Daarom is bijzondere aandacht vanuit de stad/OCMW hiervoor nodig.

Wat is Solidair Verhuren?

Verhuren aan kwetsbare doelgroepen moet ondersteund worden. Stad en OCMW Genk willen zich hiervoor engageren ism De Sfeer, SVK Het Scharnier, CAW, Vincentius, Orbit vzw, Genks Comité Vluchtelingen en de community werking van KRC Genk.

Op 21 november gingen de immosector en de welzijnspartners de challenge aan om aan een aantal prangende situaties op korte termijn een oplossing te bieden. Deze challenge, als startpunt, loopt tot 21 februari 2020. OCMW en welzijnspartners ondersteunen zowel huurder als verhuurder om hier voor alle betrokken partijen een lange termijn-succes van te maken.

Zoekertjes aanleveren of vragen stellen kan via solidairverhuren@genk.be of via T 089 65 57 00.

Op 21 november 2019 organiseerden stad/OCMW Genk, KRC Genk en welzijnspartners een businesslunch en een infoavond rond het thema.

Het verslag van de netwerklunch en foto's van de infoavond vind je onderaan de pagina.