Renocoach

De RENOcoach helpt je op weg met je verbouwing en stippelt met jou een stappenplan uit. Op basis van analyse van je woning en je energieverbruik, stelt de RENOcoach een adviesrapport op. Daarin staan je prioriteiten, het ambitieniveau dat je wilt nastreven, een stappenplan,...

Heb je met dit adviesrapport voldoende in handen om je renovatie te starten? Prima! Maar niet iedereen kan hiermee zelfstandig aan de slag. Voor mensen die nood hebben aan begeleiding voorziet de RENOcoach ook hulp. Dit noemen we renovatiebegeleiding op maat.

Dit gaat onder meer om ondersteuning bij aanvraag en vergelijking van offertes, de opmaak van beperkte meetstaten of andere technisch-administratieve hulp.

Ook voor de financiering van je renovatie kan je terecht bij de RENOcoach. In het adviesrapport staat ook een beknopte uitleg rond financiering. Voor de aanvraag van premies kan je terugvallen op begeleiding van het woonloket in je gemeente.

Voor wie?

Voor alle huishoudens uit As, Genk, Oudsbergen en Zutendaal die hun woning duurzaam willen verbouwen. Renovatieadvies is beschikbaar voor alle inwoners uit de 4 GAOZ gemeenten. Ook voor huurwoningen! Voorwaarde is uiteraard dat de woning gelegen is in 1 van de 4 gemeenten. Genk en Oudsbergen bieden daarnaast ook gratis renovatiebegeleiding aan voor eigenaar-bewoners en verhuurders.

Reportage Renocoach TVL

De Renocoach legt het aanbod zelf uit

Procedure

Stap 1: aanmelden

Je meldt jezelf aan via via onderstaande knop. Kies eerst je gemeente uit via de zoekbalk. Niet elke gemeente biedt immers begeleiding aan. Genk en Oudsbergen bieden advies MET begeleiding aan. Zutendaal en As bieden je enkel een advies aan, geen verdere begeleiding.

Je vult de gegevens in van jezelf en je woning. Zo kan de Renocoach je hulpvraag analyseren en gerichter te werk gaan.

AANMELDEN RENOCOACH

Stap 2: inplannen van een huisbezoek.

De Renocoach neemt contact met je op om een afspraak te maken. Om je goed te kunnen helpen, komt de Renocoach aan huis. Bij normale drukte duurt het 2 weken voor je een reactie krijgt van de renocoach. Duurt het wat langer? Contacteer de Renocoach dan via info@energiehuislimburg.be of T 089 39 16 64

Stap 3: advisering

De Renocoach adviseert je op maat. Vraag aan de Renocoach wat de mogelijkheden zijn om een adviesrapport te krijgen.

Stap 4: verdere begeleiding

Bekijk met de Renocoach welke verdere ondersteuning je nog nodig hebt. Renovatiebegeleiding is beschikbaar voor zowel verhuurders als eigenaar-bewoners. De Renocoach geeft je de mogelijkheden aan, zoals het helpen opvragen van offertes, gericht technisch advies, premieadvies,...