Ge-ZON-de daken

Het dak is wellicht het belangrijkste onderdeel van je woning. Een dak zorgt ervoor dat je woning droog, gezond en stabiel blijft. De grootste energiebesparing realiseer je hier. Geen wonder dat iedereen een dak boven z’n hoofd nodig heeft.

Maar hoe zit het me jouw dak? Is het stevig, gezond en energiezuinig? Misschien zit er asbest in je dakbedekking? Als je een woning hebt uit de jaren 60 of 70, dan is die kans reëel. Die wil je op termijn weg. Of wil je zonnepanelen plaatsen? Dit jaar kan dat nog met terugdraaiende teller, volgend jaar niet meer. Dan is er wel weer een premie. En wat met de draagstructuur? Is die nog stevig genoeg voor zonnepanelen en een nieuwe dakbedekking?

Veel vragen, maar ook veel mogelijkheden. Op 29 september organiseerde ISG Lokaal Woonbeleid GAOZ een infoavond over het dak in al zijn facetten. We hadden het over zonnepanelen, asbestverwijdering en dakrenovatie. Apart, of alle drie samen, zijn ze interessant voor jouw dak. Wij helpen je om ook een geZONd dak te realiseren. Wat bieden we?

  • Deskundig advies
  • Begeleiding bij renovatie door onze Renocoach.
  • Persoonlijk advies door onze premieadviseurs. We helpen je de juiste premies aan te vragen. Ook voor de Limburgse renovatielening kan je bij ons terecht.
  • Begeleiding bij asbestverwijdering via onze partner DuboLimburg

Presentaties info-avond GeZONde daken

Op de infoavond waren er 3 toelichtingen.

  • Debby De Krem van STEBO gaf tips over hoe een dak goed wordt vernieuwd en geïsoleerd. Haar presentatie vind je onderaan de pagina of via deze link.
  • Karen Smets lichtte de nieuwe campagne van DuboLimburg toe over asbestverwijdering. Omdat de campagne nog niet gestart is, kunnen we nog geen presentatie verspreiden. Je kan hier al aanmelden, zodat je meteen gecontacteerd wordt wanneer de campagne begint.
  • Paul Claes vertelde de aanwezigen over de nieuwe regeling rond de ondersteuning van zonnepanelen, het systeem van de terugdraaiende teller en het nut van investeren in zonne-energie. Zijn toelichting vind je onderaan de pagina of via deze link.

Heb je nog bijkomende vragen?

Voor meer informatie kan je altijd terecht bij onderstaande partners.

IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ (premieadvies en info)

Wil je een afspraak maken met de Renocoach voor renovatieadvies? (voor de gemeenten As, Genk, Oudsbergen en Zutendaal)?