Lunchsessie solidair verhuren

De lage socio-economische positie van heel wat Genkse gezinnen (éénoudergezinnen, gezinnen met 1 inkomen, werklozen, vluchtelingen‚Ķ) maakt dat deze huurders de stijgende woonprijzen moeilijk kunnen betalen of geen toegang hebben tot kwalitatieve woningen.

Verhuren aan kwetsbare doelgroepen moet ondersteund worden. De Stad Genk wil zich hiervoor engageren ism De Sfeer, SVK Het Scharnier, CAW, Vincentius, Orbit vzw, Genks Comité Vluchtelingen en de community werking van KRC Genk. Samen zoeken we dan ook vastgoedprofessionals en immomakelaars die hier aan willen meewerken.

Op donderdag 21 november organiseren ze een lunchsessie voor immomakelaars en vastgoedprofessionals die interesse hebben in dit thema en benieuwd zijn naar de ondersteuning door welzijnsdiensten. Bedoeling is om een aantal ideeën concreet uit te werken en samen aan de slag te gaan. In februari wordt een terugkommoment voorzien in de business-seats van KRC tijdens een officiële wedstrijd met alle aanwezige makelaars.

Programma: 12u-14u

  1. Welkom en inleiding
  2. Lunch
  3. Analyse van knelpunten in de private huurmarkt
  4. Toelichting werking welzijnsdiensten + ondersteuning
  5. Uitwerken concrete acties
  6. Wrap-up

 Locatie: Stadion KRC Genk | stadionplein 4 | 3600 Genk

Aanwezige makelaars worden uitgenodigd voor een officiële wedstrijd van KRC Genk in februari om de uitgewerkte ideeën te evalueren.

Inschrijven kan via deze link of via info@woneningaoz.be

Praktische informatie

Wanneer

Waar

een zaal van Stadion Racing Genk

Filter op categorie