Genk Verwarmt

Verwarmen op stroom: simpel, maar prijzig.

Genk kent heel wat woningen die nog verwarmd worden op stroom. Zo'n 2000 huishoudens verwarmen nog actief op stroom, wat vaak tot hoge stroomfacturen leidt. De prijs voor elektriciteit is de laatste jaren fors gestegen. De impact op het verwarmingsbudget is voor deze huishoudens fors toegenomen.

Voor heel wat mensen zijn structurele ingrepen niet makkelijk. Ze wonen in een appartementsgebouw, zijn huurder of hebben onvoldoende middelen om te investeren in een nieuwe CV-installatie. Daarom is de energiescan de eerste stap om te kijken hoe er bespaard kan worden op het verbruik. Het zuinig afregelen van accumulatoren en boilers kan 15% besparen. Daarnaast werkt Genk aan een proefproject om deze afregeling automatisch te maken. Via een slimme sturing hoef je zelf niet meer te regelen, maar gebeurt dat vanzelf op basis van je verwarmingsprofiel en de buitentemperatuur.

 

De eerste stap: vraag je energiescan aan!

De energiescan bestaat uit een bezoek van een energiedeskundige aan je woning. Hij of zij zal je energieverbruik onder de loep nemen en met jou bekijken welke stappen je kan zetten. Dit omvat volgende aspecten.

  • het veranderen van energieleverancier
  • betere afregeling van accumulatoren en boilers
  • mogelijkheden om te investeren in isolatie bekijken (incl. premies en lening)
  • mogelijkheden om te investeren in een nieuwe CV-ketel bekijken (incl. premies en lening)
  • bekijken of je alle sociale rechten rond energie ontvangt (vb beschermd afnemer, premies netbeheerder, kortingsbon,...)

Vraag je energiescan aan via onderstaande knop

ENERGIESCAN AANVRAGEN

Wie beslist om te investeren in isolatie of een nieuwe CV-ketel, kan gratis een beroep doen op renovatiebegeleiding. De energieadviseur brengt je dan in contact met onze renocoach. Je kan ook zelf contact opnemen via renocoach@stebo.be of T 089 39 16 64 of je aanmelden via de Renocoach via onderstaande knop

AANMELDEN RENOCOACH