Wooncafé Genk - Advies op maat voor verhuurders en verbouwers

Op het eerste wooncafé in Genk biedt IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ een breed informatieaanbod voor woningeigenaars en verhuurders. Je vindt er advies op maat, tips &tricks rond renoveren en korte infosessies rond verhuren en verbouwen. Tussendoor kan je in het cafégedeelte een drankje nuttigen en persoonlijk advies inwinnen aan een infostand bij één van de deelnemende organisaties.

Infosessies:
- 19u-19u45 | Woningkwaliteit bij huurwoningen: ontdek de nieuwe regels - .
Elke huurwoning moet voldoen aan een aantal normen inzake veiligheid en gezondheid. Kom te weten wat er voor jou verandert vanaf 2023.
- 19u45-20u20 | Slim verhuren: tips en tricks.
De relatie tussen huurder en verhuurder loopt niet altijd goed. Wat moet je als verhuurder ondernemen om de verhuur zo goed mogelijk te laten verlopen? Wat zijn je rechten en plichten in dit verhaal? Ontdek het tijdens deze sessie.
- 20u30-21u21 | Zorgeloos verhuren via een sociaal verhuurkantoor
Het Sociaal Verhuurkantoor begeleidt en ontzorgt eigenaars bij de verhuur van hun woning. In ruil voor een betaalbare huurprijs biedt het SVK administratie ontzorging op alle vlakken. Ontdek hun aanbod tijdens deze sessie!
- 20u30-21u15 | Renoveren kan je leren met de Renocoach
Vroeg of laat moeten woningeigenaars hun woning verduurzamen. Vanaf 2023 zijn nieuwe kopers verplicht om slecht geïsoleerde woningen binnen de 5 jaar te isoleren naar een D-label. Hoog tijd om je te informeren over do's en dont's, premies en onze renocoach.

De infostands kan je de hele avond vrij bezoeken. Voor de infosessies moet je wel inschrijven. De inschrijvingslink vind je onderaan. Je kan voor meerdere sessies inschrijven.

Infostands:
- Speeddate met het Energiehuis Limburg: stel je vraag over energiebesparing, renovatieadvies, zonnepalen, energiescan... aan de energieadviseur.
- Premies en leningen: voor welke premies en leningen komt jouw verbouwing of isolatie in aanmerking? IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ
- Verhuur je woning zonder gedoe: ontdek welke ontzorging het Sociaal Verhuurkantoor biedt aan eigenaars die hun woning via hen willen verhuren. SVK Het Scharnier / SVK Noord Limburg
- Eerste hulp bij (ver)huurvragen: basis juridisch advies voor vragen rond huren en verhuren. Juriste OCMW / Welzijnsregio

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Stadsschouwburg Genk

Inschrijven

Organisatie

IGS Woonbeleid GAOZ

Filter op categorie