Wooncafé Zutendaal - Advies op maat voor verhuurders en verbouwers

Op het eerste wooncafé in Zutendaal biedt IGS Lokaal Woonbeleid GAOZ een breed informatieaanbod voor woningeigenaars en verhuurders. Je vindt er advies op maat, tips &tricks rond renoveren en korte infosessies rond verhuren en verbouwen. Tussendoor kan je in het cafégedeelte een drankje nuttigen en persoonlijk advies inwinnen aan een infostand bij één van de deelnemende organisaties.


Infosessies:

 • 19u-19u30.
  Premies en leningen in vogelvlucht
  Op weg naar een grondige verbouwing? Ga je isoleren of denk je aan een nieuwe verwarmingsinstallatie? Laat geen centen liggen onderweg en bevraag je over de mogelijk premies en voordelen. Hier krijg je een overzicht in vogelvlucht. Aan onze infostands kan je meer diepgaande info krijgen.
 • 19u35-20u00
  Woningkwaliteit bij huurwoningen: ontdek de nieuwe regels.
  Elke huurwoning moet voldoen aan een aantal normen inzake veiligheid en gezondheid. Kom te weten wat er voor jou verandert vanaf 2023.
 • 20u10- 20u40
  Slim verhuren: tips en tricks.
  De relatie tussen huurder en verhuurder loopt niet altijd goed. Wat moet je als verhuurder ondernemen om de verhuur zo goed mogelijk te laten verlopen? Wat zijn je rechten en plichten in dit verhaal? Ontdek het tijdens deze sessie.
 • 20u50-21u15
  Zorgeloos verhuren via een sociaal verhuurkantoor
  Het Sociaal Verhuurkantoor begeleidt en ontzorgt eigenaars bij de verhuur van hun woning. In ruil voor een betaalbare huurprijs biedt het SVK administratie ontzorging op alle vlakken. Ontdek hun aanbod tijdens deze sessie!

Voor de infosessies moet je inschrijven. De inschrijvingslink vind je onderaan. Je kan voor meerdere sessies inschrijven.


Infostands:

 • ENERGIEHUIS LIMBURG
  Zoek samen met de energie-adviseur uit of je in aanmerking komt voor een energiescan of renovatieadvies.
 • WONEN GAOZ
  Voor welke premies en leningen komen jouw verbouwing of isolatiewerken in aanmerking?
 • SOCIAAL VERHUURKANTOOR HET SCHARNIER
  Verhuren zonder zorgen? Ontdek de voordelen van verhuren via een Sociaal Verhuurkantoor.
 • JURISTE OCMW
  Eerste hulp bij (ver)huurvragen: basis juridisch advies voor vragen rond huren en verhuren.
 • FERM THUISZORG EN OCMW GENK
  Ondersteuning bij woningaanpassing bij ziekte of verminderde mobiliteit.
 • WONEN GAOZ
  Hoe zorg ik dat mijn huurwoning voldoet aan de minimale kwaliteitsnormen? Tips, advies op maat, handige brochures en veel meer.

De infostands kan je de hele avond vrij bezoeken. Voor advies op maat van het Energiehuis Limburg neem je best je jaarafrekening energie mee.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Inschrijven

Organisatie

IGS Woonbeleid GAOZ

Filter op categorie