Fotografie Philippe van Gelooven

Alle nieuwsberichten
 • Open oproep VME- gratis energieaudit

  Om de appartementsgebouwen in Genk klaar te maken voor de toekomst, krijg je van stad Genk sinds 2017 een premie om een energie-audit te laten uitvoeren. Dat is een analyse van de gebouwschil en de aanwezige technieken. Appartementseigenaars hebben er baat bij om te weten of hun gebouw moet aangepast worden, wat het kost en hoeveel ze kunnen besparen. Zeker nu ingrepen zoals dakisolatie en dubbel glas in de toekomst verplicht worden.

  lees meer
 • Verbeteringspremie stopt op 1 juni 2019.

  Op 1 februari 2019 lanceerde de Vlaamse Overheid een overkoepelende renovatiepremie voor woningen. Deze vervangt de oude renovatiepremie en de verbeteringspremie. Tot en met 31 mei 2019 kan je nog een verbeteringspremie aanvragen, daarna niet meer.

  lees meer
 • Samen een woning huren: waarop moet je letten

  Samen huren is het nieuwe alleen wonen hoor je wel eens. Jongeren doen het vaak, als een soort van 'tussentijd' tussen het studentenleven en 'echt' gesetteld zijn. Maar er staat geen leeftijd op. Op elk moment in je leven kan het een goeie (tijdelijke) oplossing zijn. Op die manier kan je een aantal kosten delen. Waar moet je allemaal aan denken?

  lees meer
 • Nieuwe infosessies

  Reserveer je gratis advies

  lees meer
 • Tweede Vlaamse isolatiedag

  Op 22 september 2018 organiseren Bouwunie en de Vlaamse Confederatie Bouw in samenwerking met het Vlaams Energieagentschap de tweede Vlaamse Isolatiedag.

  lees meer