Fotografie Philippe van Gelooven

Woonpremies en steunmaatregelen

Op welke premies heb je recht als huurder?
Niet enkel eigenaars van een huis of appartement hebben recht op premies. Wij zetten de belangrijkste premies voor huurders even op een rij:
- Als je in een woning woont die ouder is dan 5 jaar kan je belastingvermindering krijgen voor dakisolatie (opgelet: deze belastingvermindering wordt in 2017 afgeschaft). Meer info vind je hier.
- Als je in een woning woont die ouder is dan 10 jaar moet je slechts 6% BTW betalen op de facturen voor renovatiewerken. Meer info vind je hier.
- (link http://financien.belgium.be/nl/particulieren/woning/verbouwen )
- Via de Vlaamse verbeteringspremie kan je subsidies krijgen voor kleinere verbeteringswerken aan de woning. Er gelden inkomensvoorwaarden.
- Kleine verbouwingswerken om een te kleine woning ruimer te maken, kunnen gesubsidieerd worden door deze premie. Ook hier gelden inkomensvoorwaarden. Meer info vind je hier.
- Als je de woning aanpast aan de behoeften van een 65-plusser kan je recht hebben op subsidies. Meer info vind je hier.
- Je kan recht hebben op een fonds dat ondersteuning biedt als er aanpassingen moeten gebeuren aan de woning om deze leefbaar te maken voor een persoon met een beperking. Op ondersteuning van dit fonds kan je rekenen tot de leeftijd van 65. Vanaf het moment dat je ouder bent dan 65 kan de Vlaamse Aanpassingspremie voor ouderen aanvragen.
Meer info vind je hier.