Fotografie Philippe van Gelooven

(Ver) Bouwhulp

(Ver)bouwhulp nodig voor je woning? Als bouwer en verbouwer wil je je wooncomfort verbeteren en tegelijk energie besparen. Via Dubolimburg (Limburgse adviespartner in samenwerking met de provincie Limburg) krijg je zowel voor nieuwbouw als bij renovatie informatie en advies op maat.

Een bouwadvies op maat bekom je via ‘De Huisdokter’ die je woning GRATIS komt screenen.

Bouwers van een nieuwbouwwoning kunnen via ‘Bouwadvies ’ advies op maat aangeboden krijgen via Dubolimburg.

Wil je renoveren, maar heb je niet meteen de financiële mogelijkheid én weet je eigenlijk ook niet goed waar te beginnen? De ‘DuwolimPLUS-lening’ begeleidt Limburgers in de duurzame renovatie van hun woning.

De ‘architect’ ontwerpt je woning. De bijstand van een architect is verplicht voor elk “vergunningsplichtig” bouwwerk.

In de rubriek ‘collectief project’ vind je meer info over het project ‘samen renoveren’ in Kolderbos en het nieuwe renovatieproject ‘de burenpremie’ dat vanaf 1 januari 2017 van start gaat.

‘Samen Sterker Limburg’ organiseert groepsaankopen om zo de scherpste prijs te krijgen voor de consument. Meer info vind je in de rubriek groepsaankoop.

Het is cruciaal om vanaf de start van jouw (ver)bouwproces genoeg aandacht te besteden aan energiezuinigheid. Achteraf bijsturen is veel moeilijker. In de rubriek ‘energie’ vind je nuttige links om energiezuinig te bouwen.