Fotografie Philippe van GeloovenRamen (glas en buitenschrijnwerk)

In je woning kan veel warmte verloren gaan via de ramen. Door enkele beglazing of gewoon dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas, kan je heel wat energie besparen. Je kunt alleen het glas zelf vervangen, maar soms is het beter om ook het schrijnwerk en dus het volledige raam te vervangen. Je kan je terugverdientijd van je investering in hoogrendementsbeglazing berekenen via de energiewinstcalculator.

Renovatiepremie:
Als je zowel het glas als het schrijnwerk vervangt in jouw woning die minstens 30 jaar oud is, kunnen je investeringskosten mogelijk in aanmerking komen. Deze premie is afhankelijk van je inkomen.
Klik hier voor het reglement.
Klik hier voor het aanvraagformulier.

Opgelet: voor schrijnwerk geplaatst vanaf 1 juli 2016 gelden specifieke voorwaarden voor ventilatievoorzieningen (volgens bijlage IX van het Energiebesluit van 19 november 2010).
Dit betekent dat de toevoer van verse lucht in de droge lokalen moet worden gegarandeerd ofwel door ventilatieroosters in de ramen ofwel door een ventilatiesysteem in de woning.

Fluvius:
De netbeheerder Fluvius (Infrax) geeft een premie voor het vervangen van enkel of dubbel glas geplaatst door een aannemer. Klik hier voor het reglement en aanvraagformulier.

Ben je beschermde klant? Dan verhoogt infrax jouw premiebedrag met 50%. Klik hier voor meer info.
Meer weten over HR-glas? In onze technische fiche wordt dit uitgebreid toegelicht.