Fotografie Philippe van Gelooven

Energiescan

Wat is een energiescan?
Een energiescan is een snelle doorlichting van het energieverbruik in je woning. De energiescanner (deskundige) bekijkt samen met jou hoe je zuiniger met energie kunt omspringen. Je krijgt kamer per kamer handige tips die je meteen kunt toepassen. Waar nuttig, plaatst de energiescanner gratis energiebesparend materiaal ter waarde van 20 euro (vb. aanbrengen van tochtstrips, plaatsen van een spaardouchekop, spaarlampen, radiatorfolie, buisisolatie,…). De bewoner ontvangt een verslag met energietips en verdere besparingsmogelijkheden. Een gezin kan zo makkelijk 30% besparen op energie én dus ook héél wat geld uitsparen.

Voor wie is een energiescan gratis?
Behoor je tot één van de onderstaand vermelde doelgroepen? Laat dan nu je huis gratis en volledig vrijblijvend doorlichten door een energiescanner (specialist).

• Je bent een beschermde klant en geniet het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit.
• Er werd een verzoek ingediend bij de Lokale Adviescommissie (LAC) tot afsluiting van je gas- en/of elektriciteitslevering.
• Je hebt een actieve budgetmeter voor gas of elektriciteit.
• Je behoort tot de prioritaire doelgroep in het kader van de Energielening (0% lening).
• Je bent huurder bij een sociale huisvestingsmaatschappij of sociaal verhuurkantoor.
• Je bent huurder en je maandelijkse huur is niet hoger dan 450 euro (of 500 euro in Genk)
Meer info vind je op: www.energiescans.be of tel. 078 35 30 20, klantenkantoor in Genk, Dieplaan (zij-ingang van het stadhuis), elke werkdag 9-12u, 13-16u.
 

Gratis energiescan voor wie verwarmt op elektriciteit! (enkel voor Genk)
Eén op vijf huishoudens in Genk verwarmt nog hoofdzakelijk op elektriciteit. Inwoners die verwarmen met accumulatiekachtels of convectoren kunnen een energiescan aanvragen. Een energieadviseur zoekt naar mogelijkheden om energie te besparen en geeft je tips en advies. Meer info kan je terugvinden in de flyer energiescan.
Interesse?
Schrijf je online in www.stebo.be/genkverwarmt  of via het tel.:080 09 98 17.

Stad Genk en de gemeenten As, Opglabbeek en Zutendaal reiken een premie uit aan eigenaars of VME van een appartement of logementshuis voor het uitvoeren van een energie-audit. Deze toelage wordt verleend voor de uitvoering van een Energie-audit. Deze energie-audit wordt uitgevoerd door een erkende energiedeskundige of door Dubo-Limburg.
De premie bedraagt 50% van het factuurbedrag met een maximum van €350 per woongelegenheid die deelmaakt van het gebouw. De totale premie per appartementsgebouw bedraagt nooit meer dan €1500.
Klik hier voor het aanvraagformulier.
Klik hier voor het reglement.
Wil je liever meer uitleg en de nodige aanvraagformulieren rechtstreeks ontvangen, dan kan dit steeds tijdens de zitdagen van ons woonloket.